Doktorumuza Sorun

   Resimler







   Tarih & Saat

   Empati Veteriner
Veteriner Antalya
Antalya Kircami Veteriner
Antalya Konyaalti Veteriner
Antalya Lara Veteriner
Antalyada Veteriner Klinikleri
Antalya Veterinerler
Antalya Veterinerleri
Antalya Veteriner Klinigi
Antalya Veteriner Adresleri
Antalya Veteriner Klinikleri
Antalya Veteriner

   Tras gereklimi?

Eger petlerinizin tüylerini düzenli olarak tariyor, firçaliyor ve bakimini yapiyorsaniz onlari tras ettirmeyebilirsiniz. Hatta canli, parlayan ve isil isil bakimli tüylerle çok da hos görüneceklerdir.

Ancak, düzenli bakimi yapilmayan tüyler birbirlerine girerek keçelesirler ve yapilari bozulur. Sonrasinda ise tüylerin dökülmesi gibi bir takim cilt sorunlari baslayacaktir.

Keçelesmis tüylerin taranmasi yada bu bölgelerin açilmaya çalisilmasi, petlere büyük aci vermekte ve sonrasinda onlari taraktan, firçadan hatta ellerinizle bazi vücut bölgelerine dokunmanizdan bile korkutmaktadir. Keçelesmis tüyleri taramaya ve açmaya çalismak tüylerin tutundugu deri bölgelerinde yaralanmalara sebep olmaktadir. Yaralanmis bölgelerde de enfeksiyon etkenleri kolaylikla çogalabilmektedir.

Tüyleri keçelesmis olan bir pet'e banyo da yaptiramazsiniz. Çünkü banyo keçeleri daha da sikilastirir ve altindaki deri bölgeleri tam anlamiyla kuruyamaz. Ulasilamayan bu nemli ve kirli bölgeler mikroplar, mantar etkenleri ile kene ve pirelerin yerlesip çogalmalari için çok uygun ortamlardir. Petlere büyük rahatsizlik verdikleri için bu bölgeler petler tarafindan uzun uzun ve acimasizca kasinir; bu kasinmalar derideki yaralanmalari ve açikliklari arttirarak ciddi deri problemlerine sebep olur.
Bu durumda onlarin tras hem de kisa kesim tras edilmelerinden baska sanslari kalmamaktadir.

Kisa Kesim Tras (Makina Trasi)
Bu tür tras medikal bir sebep olmadikça biz hekimler tarafindan da tavsiye edilmemektedir. Çünkü, bütün tüylerin birden alinmasi-özellikle keçelesmis bölgelerin çikarilmasi-deride tahrislere ve bazi hassas bölgelerde daha sonraki kasintilar sebebi ile yaralanmalara sebep olmaktadir. Ayrica bu tras sekli, keçelesmis tüylerin alinmasinin zorlugu sebebi ile bazi küçük cilt tahrislerine de sebep olabilir.Bu nedenle, bu tür tras sonrasi petlere mutlaka medikal banyo (antiparaziter ve antiseptik ilaçlarla) yaptirilmali, tüyler ve deri iyi kurutulmalidir.

Empati Veteriner || Antalya Veteriner Klinigi Hekim Z. Emre GÜLER