Doktorumuza Sorun

   Resimler







   Tarih & Saat

   Empati Veteriner
Veteriner Antalya
Antalya Kircami Veteriner
Antalya Konyaalti Veteriner
Antalya Lara Veteriner
Antalyada Veteriner Klinikleri
Antalya Veterinerler
Antalya Veterinerleri
Antalya Veteriner Klinigi
Antalya Veteriner Adresleri
Antalya Veteriner Klinikleri
Antalya Veteriner

   Saglikli kedi seçimi?

Eger bir kedi almaya karar verdiyseniz ve bu sizin ilk kediniz olacaksa onun size degil evine bagli olacagini, size çok kizdiginda bir tirmik atabilecegini, hatta sevmeniz için yaniniza gelmeme ihtimalinin de oldugunu bilmelisiniz.

Bu durumlar tamamen karakteri ile ilgili olarak yasanabilecek olasiliklardir.

 Öncelikle karar vermeniz gereken konu irki ve cinsiyetidir. Çünkü yasanabilecek sorunlarda bu iki faktör önemlidir.

Genel olarak kediler uyumlu hayvanlardir ve hayatlarini idame konusunda oldukça yeteneklidirler. Çis ve kaka sorunlari çok çabuk çözümlenir, uzun süre yalniz baslarina kalabilirler ve bu durumdan oldukça hosnutturlar. Yasayabileceginiz büyük problemler; yemek seçiciligi, sürekli sokaga çikma istekleri ve çiftlesme dönemlerdeki huzursuzluklaridir.

Erkek kediler, seksüel olgunluga eristikten sonra özellikle de çiftlesme dönemlerinde alanini belirlemek ister ve tuvaletini yaparak isaret birakir. Tamamen içgüdüsel olarak yapilan bu islem evinizde sizi rahatsiz edebilecek keskin bir kokunun olusmasina neden olabilir. Böyle bir durumu önlemek mümkün olabilir. Kastrasyon operasyonu ile testisleri alinan erkek kedilerde hormonal baski kaldirilacagindan bu sorunu kolayca çözümleyebilirsiniz.
Ayrica erkek kedilerde 3 ile 4 yaslarindan itibaren idrar tasi problemleri sik yasanan sorunlardan birisidir. Bu durum üriner sistemin anatomik yapisi ile ilgilidir. 

Empati Veteriner || Antalya Veteriner Klinigi Hekim Z. Emre GÜLER