Doktorumuza Sorun

   Resimler







   Tarih & Saat

   Empati Veteriner
Veteriner Antalya
Antalya Kircami Veteriner
Antalya Konyaalti Veteriner
Antalya Lara Veteriner
Antalyada Veteriner Klinikleri
Antalya Veterinerler
Antalya Veterinerleri
Antalya Veteriner Klinigi
Antalya Veteriner Adresleri
Antalya Veteriner Klinikleri
Antalya Veteriner

   Kedilerde beslenme?

Bilinçli ve dengeli bir beslenme yasamin temel sartlarindan birisidir. Bu konuda yapilabilecek yanlislar yasam üzerinde ciddi olumsuz etkiler (kas ve iskelet gelisim eksikligi, immun sistem yetersizligi, bozuk tüy yapisi gibi) doguracak ve bir çok soruna yol açabilecektir.

Özellikle kedi beslenmesi söz konusu oldugunda daha dikkatli olmak bir zorunluluk halini almaktadir. Çünkü kediler daha seçicidirler ve bu nedenle onlari belli diyetlere uydurmak oldukça zordur. Yapilari geregi kediler daha fazla protein tüketmek zorundadirlar. Yine yapilari geregi bazi maddeleri (Taurin, A vitamini, Arakidonik asit gibi) hayvansal kökenli gidalardan karsilamak zorundadirlar. Ayrica kediler köpeklerden daha sik yemek yeme ihtiyacindadirlar.

Örnegin yetiskin bir köpek günde bir veya iki ögün yemek yiyerek yasamini sürdürürken bu kedilerde 4-5 ögün olmak zorundadir. Ayrica kedilerin enerji ihtiyaci vücut agirliklarina kiyaslandiginda çok fazladir. Yavru bir kedinin enerji ihtiyaci ise yetiskin bir kediye göre daha fazladir.

Beslenme yasamin degisik dönemlerinde farkliliklar gösterir.

Empati Veteriner || Antalya Veteriner Klinigi Hekim Z. Emre GÜLER