Doktorumuza Sorun

   Resimler







   Tarih & Saat

   Empati Veteriner
Veteriner Antalya
Antalya Kircami Veteriner
Antalya Konyaalti Veteriner
Antalya Lara Veteriner
Antalyada Veteriner Klinikleri
Antalya Veterinerler
Antalya Veterinerleri
Antalya Veteriner Klinigi
Antalya Veteriner Adresleri
Antalya Veteriner Klinikleri
Antalya Veteriner

   Köpegime tuvalet egitimi nasil veririm?

Bazi köpek sahipleri için, yeni köpeklerin, ya da köpek yavrularinin tuvalet egitimi sorun olabilir.Halbuki, dikkatli bir gözlemle, yavrularin ya da daha olgun köpeklerin tuvaletlerini nerede yapacaklarini ögrenmeleri birkaç hafta içinde bile tamamlanabilir.

Tuvalet egitiminde vurgulanmasi gereken en önemli nokta, tuvaletini belirtilen bölgede her yaptiginda, köpegin övülmesi ve ödüllendirilmesidir.“Hatalar” çogunlukla sahibinin, yavru köpegi yeterince yakindan gözlememesinden veya yavrunun tuvalete gitme ihtiyaci oldugunu anlayamamasindan kaynaklanir. Yavrularin tuvalete gitme zamanlari oldukça belirgindir. Örnegin, uyandiktan hemen sonra, egitim ya da oyundan sonra ve her yemegin ardindan. Bu nedenle belirli ve düzenli bir rutin olusturmak zamanlama uygulamak önemlidir.

Yavru ev içine pislediyse, pisledigi bölgeyi amonyak içermeyen bir deterjanla iyice temizleyin ki bir daha ayni yere tuvaletini yapmasin. Gerekirse, köpegin o belgeye girisi sinirlandirilabilir.Yavrunun normal olarak ihtiyacini giderecegini hissettiginizde onu gözünüzün önünden ayirmayin.Eger onu yakindan gözetleme imkaniniz yoksa, tuvaletini yapmak istemeyecegi bir alana koyun. Bu onun yuvasi veya tuvalet egitim kafesi olabilir.Köpegin tuvalet ihtiyaci oldugunun ima edebilecek davranis degisikliklerine dikkat edin. Örnegin, yeri koklamasi, daire çizmesi ya da aglamasi.Bu davranis sekillerinin gördügünüz zaman onu hemen tuvaletini yapmasini istediginiz yere götürün.Isini bitirinceye kadar onu sessizce bekleyin. Onu dogru zamanda ödüllendirmek çok önemlidir.

Empati Veteriner || Antalya Veteriner Klinigi Hekim Z. Emre GÜLER